آموزش اندیکاتور فراکتال💡بررسی فیلتر اندیکاتور [فراکتال]

اندیکاتور فراکتال چیست؟! – معرفی اندیکاتور [فراکتال] غیر اصلاحی

 

اندیکاتور فراکتال(Fractal Indicator)  و استراتژی فارکس مبتنی بر آن، که با نام استراتژی فراکتالی شناخته می شود، یکی از ابزارهای مهم در تحلیل فنی بازارهای مالی است که؛ برای تشخیص «الگوهای قیمتی» با تکرار، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

پایه ی اصلی شاخص فراکتال (Fractal)؛ این است که شما می توانید [الگوهای تکرار شونده] حرکت قیمت را، که در تایم های مختلف معاملاتی (1 یا 4 ساعته، روزانه و هفتگی) ایجاد می شود؛ شناسایی کرده و از آن ها سود ببرید.

اندیکاتور فارکس فراکتال که در دهه 1980 توسط تاجر مشهور، بیل ویلیامز توسعه یافته است؛ به تریدرها کمک کند تا درک بهتری از بازار و زمان‌ های «ورود و خروج» از معاملات داشته باشند.

 

اندیکاتور فراکتال, اندیکاتور فراکتال ویلیامز, آموزش اندیکاتور ویلیامز فراکتال
آموزش اندیکاتور فراکتال ویلیامز

 

کاربرد اندیکاتور فراکتال

شناخت اندیکاتور فراکتال، برای تمام معامله گرانی که در بازار فارکس و بازارهای مالی فعالیت می کنند، حائز اهمیت است. این اندیکاتور از «الگوی شمعی» پیروی نموده و نقاطی که احتمال برگشت بازار به شرایط مطلوب را دارد، تعیین می کند.

در اصل معامله گران با استفاده از اندیکاتور فراکتال به دنبال آن هستند که جهت حرکت بازار به سمت قیمت مناسب را شناسایی نمایند. در جدول زیر، به برخی از کاربردهای مهم این اندیکاتور می پردازیم:

کاربرد اندیکاتور فراکتال
کاربرد توضیح
تشخیص ترندها شناسایی و تحلیل ترندهای بازار بر اساس نقاط فراکتال برای تشخیص جهت حرکت قیمت
انعطاف پذیری در ورود و خروج استفاده از نقاط فراکتال، برای تعیین نقاط دقیق ورود و خروج از معاملات بر اساس تغییرات جهت حرکت قیمت
تایید الگوهای دیگر استفاده از اندیکاتور فراکتال، به عنوان ابزار تاییدی برای الگوهای دیگر در تحلیل فنی، مانند الگوهای شمعی یا الگوهای نموداری مختلف

 

 

آموزش قدم به قدم استفاده از اندیکاتور فراکتال

نحوه استفاده از اندیکاتور فراکتال، می‌تواند به تریدرها کمک کند تا الگوهای قیمتی را در بازارهای مالی تحلیل کرده و تصمیمات معاملاتی خود را با دقت بیشتری بگیرند. در زیر یک راهنمای قدم به قدم برای استفاده از این اندیکاتور آورده شده است:

  1. نصب و اعمال اندیکاتور: قبل از هر چیز، باید اندیکاتور فراکتال را در «پلتفرم معاملاتی» خود نصب کنید. برای این کار، به قسمت اضافه کردن اندیکاتورها یا ابزارهای تحلیلی در متاتریدر بروید و اندیکاتور فراکتال را انتخاب نمایید. انتخاب پلتفرم مناسب برای استفاده از اندیکاتور فراکتال، بسیار حائز اهمیت است.
  2. تعیین تایم فریم معاملاتی: شما باید تعیین کنید که در چه تایم فریمی می‌خواهید اندیکاتور فراکتال را بر روی «نمودارهای قیمتی» خود اعمال کنید. این می‌تواند بازه‌ های زمانی کوتاه مدت یا بلند مدت باشد، ولی معمولا از بازه‌ های زمانی متوسط مانند 4 یا 8 ساعته، استفاده می‌ شود.
  3. شناسایی نقاط فراکتال: در این اندیکاتور، نقاط فراکتال شامل نقاط بالاترین قیمت (قله) و پایین‌ ترین قیمت (دره)؛ در نمودار قیمتی هستند. این نقاط، با نمادهای خاص در نمودار نشان داده می‌شوند.
  4. تحلیل الگوها: با استفاده از نقاط فراکتال، الگوهای قیمتی مانند «ترندها»، «تقاطعات» و «نقاط عطف» را؛ تحلیل کنید. این الگوها می‌توانند نقاط ورود و خروج از معاملات را؛ به شما نشان دهند.
  5. اعمال تایید در معاملات: اندیکاتور فراکتال را می‌توانید به عنوان یک ابزار تاییدی، برای الگوهای دیگر در تحلیل تکنیکال مورد استفاده قرار دهید.

 

بهترین استراتژی های معاملاتی با استفاده از اندیکاتور فراکتال

دریافت سیگنال طلا با استفاده از اندیکاتور فراکتال بیل ویلیامز، می‌توانند بسیار متنوع باشند و بسته به سبک معامله و شرایط بازار متفاوت باشند. در زیر، چند استراتژی معاملاتی معمول با استفاده از این اندیکاتور آورده شده است.

 

استراتژی دنبال کننده روند

در استراتژی «Trend Following»، به دنبال تایید ترند موجود توسط نقاط فراکتال هستیم. وقتی که قیمت به نقطه فراکتال جدید می‌ رسد، در صورت تطابق این نقطه با جهت حرکت، وارد معامله شوید.

استراتژی دنبال کننده روند, اندیکاتور فراکتال, اندیکاتور زیگزاگ فراکتال
استراتژی دنبال کننده روند در اندیکاتور فراکتال

 

استراتژی بازگشتی

در استراتژی اسکالپ ارز دیجیتال «Reversal»، تریدر به دنبال تایید انعکاس نقطه فراکتال است. وقتی که قیمت از «نقطه فراکتال» عبور می‌ کند و سپس دوباره به سمت معکوس آن پیش می رود، تریدر وارد معامله می‌ شود.

 

استراتژی اسکالپ

در این استراتژی، معامله گر از نقاط فراکتال برای ورود و خروج سریع از معاملات در فاصله زمانی کوتاه استفاده می‌ کند. این استراتژی، معمولا برای معاملات در بازه ‌های زمانی «کوتاه مدت»؛ مورد استفاده قرار می‌گیرد.

استراتژی اسکالپ, اندیکاتور فراکتال, تنظیمات اندیکاتور فراکتال
استراتژی اسکالپ در اندیکاتور فراکتال

 

استراتژی بریک اوت

در این استراتژی طلا، تریدر به دنبال شکستن نقطه فراکتال است. وقتی که قیمت از نقطه فراکتال بالاتر رفت، معامله گر وارد خرید می‌شود و وقتی که قیمت از نقطه فراکتال پایین‌ تر رفت، وارد فروش می شود.

 

استراتژی پولبک

در استراتژی «Pullback»، تریدر به دنبال نقاط فراکتال در ارتباط با ترند موجود است که امکان انعکاسی از ترند فعلی را نشان می‌دهند. وقتی که قیمت به نقطه فراکتال جدید می‌ رسد و از آن عبور می‌کند، معامله گر وارد معامله می‌ شود.

استراتژی پولبک, اندیکاتور فراکتال, کاربرد اندیکاتور فراکتال
استراتژی پولبک در اندیکاتور فراکتال

 

آشنایی با مزایا و معایب اندیکاتور فراکتال

آشنایی با محدودیت های اندیکاتور فراکتال و بررسی مزایا و معایب این اندیکاتور، درک عمیق‌ تری از این ابزار تحلیلی برای تریدرها فراهم می‌کند.

 

مزایا

  • سادگی: درک و استفاده از اندیکاتورهای فراکتال، نسبتا آسان است و آن ها را برای معامله گران در تمام سطوح تجربه مناسب می کند.
  • مشاهده روندها: از فراکتال، برای «شناسایی روندها» استفاده می شود. این ابزار، در تغییر روند بالقوه بسیار عالی بوده و به شما کمک می‌کند تا از حرکات بازار جلوتر باشید.
  • تطبیق پذیری: شاخص های فراکتال را می توان در طبقات مختلف دارایی «از جمله سهام، کالا ها و ارزها»؛ اعمال کرد.
  • سیگنال‌ های هدف: اندیکاتورهای فراکتال، سیگنال ‌های عینی را بر اساس محاسبات ریاضی ارائه می‌کنند و جهت گیری احساسی را در تصمیم‌ گیری ‌های معاملاتی «کاهش» می‌دهند.

 

معایب

  • سیگنال های کاذب: مانند هر اندیکاتور فنی، فراکتال ها می توانند سیگنال های کاذب تولید کنند که در صورت عدم استفاده با ابزارهای دیگر؛ منجر به معاملات بی سود می شود.
  • نویز بازار: در بازارهای بی ثبات، «نشانگرهای فراکتال» ممکن است سیگنال های بیشتری تولید کنند و خطر هشدارهای کاذب را افزایش دهند.

 

نظر کارشناس اف ایکس ماکسی درباره اندیکاتور فراکتال

اندیکاتور فراکتال، یک ابزار همه کاره است که در «تحلیل تکنیکال» استفاده می شود. با شناسایی الگوهای تکراری در داده ‌های قیمت، بینش ‌های ارزشمندی را در مورد معکوس ‌ها و روندهای بالقوه بازار، به معامله‌ گران ارائه می‌کند.

این شاخص، جزء اصلی استراتژی های موثر [مدیریت سرمایه] است. شاخص فراکتال با شناسایی الگوهای فراکتال در بازارهای مالی، یکی از بهترین عملکردها را دارد.

اندیکاتور فراکتال بیل ویلیامز، چندین مزیت «از جمله انعطاف پذیری، تشخیص زود هنگام تغییر روند و سهولت استفاده» را؛ ارائه می دهد.

با این حال، محدودیت ‌های خود «مانند ذهنیت در شناسایی الگوهای فراکتال، پتانسیل سیگنال‌ های کاربردی در طول نوسانات بازار و حساسیت به نویز بازار» را نیز دارد.

 

سیگنال فارکس

سوالات متداول

❓اندیکاتور فراکتال چیست؟

شاخص فراکتال، ابزاری است که در تحلیل تکنیکال استفاده می شود و «الگوهای تکراری» در داده های قیمت را شناسایی می کند.

❓بهترین تنظیمات اندیکاتور فراکتال چیست؟

بهترین تنظیمات بین 5 الی 10 روز و حتی 20 روزه است. همچنین، بهترین تایم فریم برای استفاده از این اندیکاتور، در تایم فریم های 4 ساعته و 8 ساعته می باشد.

❓در مقایسه اندیکاتور فراکتال با سایر اندیکاتورها، به چه نکته ای دست پیدا می کنیم؟

اندیکاتور فراکتال، بر اساس مفهومی از تکرار الگوها در بازارهای مالی ساخته شده است، در حالی که بسیاری از اندیکاتورهای دیگر بر اساس ریاضیات و آمار هستند.

❓انواع الگوهای فراکتال در بازارهای مالی کدامند؟

در حالت کلی، فراکتال ‌ها در فارکس و بازارهای مالی شامل دو نوع هستند:

  • الگوی فراکتال صعودی (Bullish Fractal)
  • الگوی فراکتال نزولی (Bearish Fractal)


درج نظر