اندیکاتور سقف و کف چیست؟ _ بهترین اندیکاتور حمایت و مقاومت
اندیکاتور سقف و کف را، می توان به عنوان، اندیکاتور فارکس تشخیص سطوح حمایت و مقاومت قیمتی، تعریف کرد. سطوح حمایت و مقاومت، در چارت زمانی به وجود می آیند؛ که قیمت سهم یا ارز دیجیتال، از یک بازه خاص چندین بار برگردد و توانایی عبور از آن را، نداشته باشد.
در استراتژی های فارکس، هر چه قدر قیمت با این سطح بیشتر برخورد داشته باشد، آن سطح معتبر تر خواهد بود.
معرفی 5 مورد از بهترین اندیکاتور های سقف و کف
- اندیکاتور PTA – Double Top & Bottom
- اندیکاتور سطوح حمایت و مقاومت (Support and Resistance)
- اندیکاتور فیبوناچی
- اندیکاتور Smart money
- اندیکاتور باند های بولینگر (Bollinger Bands)
اندیکاتور PTA – Double Top & Bottom
در نمودارهای بازار معاملاتی، معمولاً الگوهایی وجود دارند؛ که پس از به وجود آمدنشان، روند قیمتی تغییر می کند و روند صعودی یا نزولی قدرتمندی، شروع می شود.
یکی از این الگوهای مشهور، سقف و کف دو قلو است؛ که با الگوی سر و گردن نیز، مشهور است. این سقف و کف های دو قلو، در شرایط خاصی پدید می آیند؛ که با استفاده از اندیکاتور PTA، قابل تشخیص هستند.
پس از استفاده از این اندیکاتور، می توانید روی نمودار سقف و کف هایی که مشخص شده را، ببینید و درست بلافاصله پس از سقف دوم، روند نزولی و پس از کف دوم روند صعودی را، مشاهده کنید.
ادامه دار بودن این الگو، در نمودار یک سهم یا ارز دیجیتال نشان می دهد، که می توان به سادگی از این اندیکاتور برای سود گیری، استفاده کرد.
اندیکاتور سطوح حمایت و مقاومت (Support and Resistance)
اندیکاتور سطوح حمایت و مقاومت، به زیبایی تمامی نقاطی که قیمت از آن ها برگشت خورده است را، در تایم فریم های مختلف به شما نمایش می دهد. اعتبار هر سطح را می توانید، با تعداد برخورد ها متوجه شوید.
سطوحی که بیشترین برخورد و بازگشت را دارند، از اعتبار بالاتری برخوردار هستند و در ادامه، روند نیز مطمئناً با واگرایی، رو به رو خواهند شد.
عبور از سطوح با اعتبار بالا، به سختی انجام می شود و معمولاً، نیاز به حجم معاملات زیادی نیاز دارد، که برای تشخیص آن می توانید، از اندیکاتورهای میانگین حجمی، استفاده کنید.
اندیکاتور فیبوناچی
ریاضی دان مشهور قرن دوازدهم، دنباله اعدادی را ساخته بود، که طبق الگوی دنباله عددی طبیعت اطراف ما، در حال زیست است. این دنباله عددی به این صورت است که، دو عدد قبلی را با یکدیگر جمع می کنید و عدد بعدی به دست می آید.
با بررسی بیشتر این اعداد، در بازارهای مالی نیز، کاربرد الگو پیدا شد و اندیکاتور فیبوناچی، به وجود آمد.
اندیکاتور فیبوناچی، به دو شکل گسترده (Extension) و اصلاحی (Reteracment) وجود دارد؛ که اعداد اصلی فیبوناچی را، درون خود دارند. این اعداد روی نمودار می افتند و به نوعی، سطوح حمایت و مقاومت را شکل می دهند.
با استفاده از این اندیکاتور می توان، سطوح حمایت و مقاومت را، شناسایی کرد و در ادامه معاملات از آن، استفاده کرد.
اندیکاتور Smart Money
اندیکاتور Smart Money ورود و خروج پول های هوشمند به بازار را، مشخص می کند. این پول ها هنگامی از بازار خارج یا وارد می شوند، که قیمت سهم یا ارز دیجیتال، به سطح مهمی رسیده باشد یا قصد داشته باشند، که سطح جدیدی را بسازند.
پول های بزرگ هنگام ورود و خروج به بازار، نوسانات شدیدی را در بازار، ایجاد می کنند. علت این نوسانات فروش یا خرید، بیش از اندازه در بازار است؛ که باعث می شود قیمت سریعاً بالا، یا پایین برود. با اندیکاتور Smart Money می توان ورود و خروج این پول ها را، تعقیب کرد و زمان دقیق آن را مشخص کرد.
اندیکاتور باند های بولینگر (Bollinger Bands)
اندیکاتور باندهای بولینگر را تحلیلگر مشهور بازار مالی، جان بولینگر، اختراع کرد. این اندیکاتور دارای سه خط مختلف است، که نوسانات قیمتی سهم یا ارز دیجیتال را، مشخص می کنند. خط وسط نیز میانگین قیمتی را، مشخص می کند.
این اندیکاتور، با نشان گر های خود، سیگنال های معاملاتی را برای تریدرها صادر می کند و به گونه ی خاص خود، سقف و کف را در بازه های زمانی مختلف، تشخیص می دهد.
بررسی کاربرد های اندیکاتور سقف و کف
- دریافت سیگنال معاملاتی برای بازار های دو طرفه
- اطلاع از واگرایی های قیمتی احتمالی در آینده
- امکان تعیین حد سود و ضرر برای معاملات
معرفی بهترین استراتژی ها با استفاده از اندیکاتور های سقف و کف!
استراتژی سوئینگ
استراتژی سوئینگ را می توان، اصلی ترین استراتژی برای استفاده از اندیکاتورهای سقف و کف، دانست. این استراتژی دقیقاً، بر این اساس بنا شده است، که سهم یا ارز دیجیتال را، هنگام رسیدن به کف بخرید و قبل از رسیدن به سقف بفروشید.
معمولاً به دلیل این که، دقت معاملات بالا رود، از تایم فریم های بلند مدت استفاده می شود و سقف و کف های مد نظر قرار می گیرند، که از اعتبار بالایی برخوردار هستند.
استراتژی متوسط هزینه دلاری
استراتژی متوسط هزینه دلاری، از دیگر روش های معامله با اندیکاتورهای سقف و کف است. برای استفاده از این روش باید، در یک کف خرید خود را، انجام بدهید و سپس با پایین آمدن قیمت و رسیدن به دیگر کف ها، خرید با حجم بیشتری انجام دهید.
در این روش نیازی نیست، که سقف و کف اعتبار بالایی داشته باشند؛ چرا که در نهایت با کاهش هزینه دلاری خرید، معامله شما به سرعت به سود دهی می رسد.
استراتژی معامله روزانه
استراتژی معامله روزانه، معمولاً در تایم فریم های کوتاه مدت، بررسی می شود و در همان روز نیز معامله بسته می شود. سقف و کف هایی باید در این استراتژی معامله بررسی شوند، که در تایم فریم های یک ساعته تا چهار ساعته، از اعتبار برخوردار هستند.
در این تایم فریم ها می توان تصمیم گرفت که، نوسانات قیمتی تا چه میزان وجود دارند و آیا می توان، در پایان روز معامله را با سود بست، یا خیر؟!
نظر نویسنده اف ایکس ماکسی درباره اندیکاتور تشخیص سقف و کف
اندیکاتور سقف و کف را می توان، یکی از ابزارهای کاربردی، در معاملات در نظر گرفت؛ که بسیاری از استراتژی های معاملاتی را، تحت تأثیر خود قرار می دهد. بسیاری از استراتژی های معاملاتی، با توجه به این اندیکاتورها شکل گرفته اند و از آن ها، استفاده می شود.
سوالات متداول
❓معایب استفاده از اندیکاتور سقف و کف چیست؟
این اندیکاتور تنها با استفاده از داده های تاریخی سقف و کف را مشخص می کند و تأثیر انتشار اخبار و داده های اقتصادی بر بازار را در نظر نمی گیرد.
❓انتخاب بهترین اندیکاتور سقف و کف را چگونه می توان انجام داد؟
بهترین اندیکاتور سقف و کف زمانی مشخص می شود که اعتبار سطوح حمایت و مقاومت مشخص شده بالا باشد و قیمت سریعاً بازگشت پیدا کند.
❓کاربرد اندیکاتور سقف و کف در فارکس چیست؟
با استفاده از اندیکاتور شناسایی سقف و کف می توان استراتژی معاملاتی مناسب را پیدا کرد و پوزیشن معاملاتی خود را در بازار مشخص کرد.