آموزش استراتژی پرایس اکشن 🔍معرفی بهترین استراتژی معاملاتی پرایس اکشن

استراتژی پرایس اکشن چیست؟! – انواع استراتژی معاملاتی پرایس اکشن

 

استراتژی پرایس اکشن (Price Action)، یک تکنیک برای انجام معاملات در با استراتژی های فارکس و ارز دیجیتال است و تمرکز آن روی حرکت قیمت در گذشته می باشد و بر این اساس پیش می رود.

استراتژی پرایس اکشن، بدون استفاده از اندیکاتورها و با کمک الگوهای قیمتی مشخص؛ سیگنال فارکس را در اختیار معامله گران قرار می دهد، تا بیشترین سود را از بازار کسب کنند.

استراتژی های پرایس اکشن، براساس تحلیل «خطوط قیمتی» و «الگوهای تشکیل شده» بر روی نمودار شمعی طراحی می شوند.

استراتژی معاملاتی پرایس اکشن, بهترین استراتژی معاملاتی پرایس اکشن, انواع استراتژی معاملاتی پرایس اکشن

 

معرفی انواع استراتژی پرایس اکشن

این استراتژی ها بدون استفاده از شاخص های تکنیکالی، صرفا بر اساس حرکت قیمت و الگوهایی که ایجاد می کند، مبنای تصمیم گیری برای «خرید و فروش» قرار می دهند. در ادامه، 8 استراتژی در معاملات پرایس اکشن را بررسی می کنیم.

انواع استراتژی معاملاتی پرایس اکشن
استراتژی های کندل استیک پین بار، کندل برگشتی، اینساید بار، پولبک سه کندلی
استراتژی های خط روند اندیکاتورهای خطوط روند، کانال قیمت
عرضه و تقاضا رنج های قیمت، شکست حمایت و مقاومت

 

استراتژی های پرایس اکشن مبتنی بر الگوهای کندل استیک

هر یک از میله‌ هایی که در نمودار شمعی ژاپنی تشکیل می‌شود، کندل استیک نام دارد. حالا، استراتژی ارز دیجیتال که بر اساس این الگو هستند را معرفی می کنیم:

  • استراتژی معاملاتی پین بار پرایس اکشن
  • استراتژی مبتنی بر الگوی شمعی برگشتی (Reversal Candle)
  • کندل اینساید بار در پرایس اکشن
  • پولبک با سه کندل در پرایس اکشن
استراتژی های پرایس اکشن با الگوهای کندل استیک, استراتژی معاملاتی پرایس اکشن, استراتژی پرایس اکشن
استراتژی های پرایس اکشن مبتنی الگوهای کندل استیک

 

 

استراتژی معاملاتی پین بار پرایس اکشن

استراتژی پین بار، یکی از پر کاربردترین «الگوهای شمعی» در تحلیل پرایس اکشن برای دریافت سیگنال طلا و ارز دیجیتال و دیگر نمادها است. این الگو، هنگامی شکل می گیرد که یک شمع «با بدنه نسبتا کوتاه و سایه های بلند بالا و پایین»؛ ظاهر شود.

به عبارتی، شمع پین بار، شمعی است که از نظر طول سایه های بالا و پایین خود نسبت به بدنه مرکزی اش؛ بلندتر است.

این الگو، بیشتر در نقاط تغییر جهت روند یا نقاط تصمیم گیری بازار ظاهر می شود. زیرا نشان می دهد قیمت به یک سطح مقاومتی یا حمایتی رسیده، اما فاقد انرژی و حجم مورد نیاز برای شکستن آن سطح بوده است.

از ویژگی های الگوی پین بار می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تغییر جهت روند، پس از تشکیل الگوی پین بار بسیار احتمال دارد.
  • این الگو می تواند هم در جهت روند اصلی و هم در خلاف جهت آن تشکیل شود.
  • وجود سایه های بلند و بدنه کوتاه، نشان دهنده عدم وجود قدرت و حجم کافی در بازار است.
  • پس از الگوی پین بار، معمولا شاهد کند شدن روند هستیم.
  • این الگو می تواند به عنوان سیگنالی برای خروج از موقعیت های باز قبلی استفاده شود.
  • الگوی پین بار، می تواند به عنوان نقطه ورود برای موقعیت های معاملاتی جدید و مخالف با روند فعلی نیز به کار رود؛ بنابراین این الگو در تصمیم گیری برای باز و بسته کردن موقعیت های معاملاتی نقش بسزایی ایفا می کند.

 

استراتژی مبتنی بر الگوی شمعی برگشتی (Reversal Candle)

هنگامی که قیمت دارایی در یک روند حرکت می کند، امکان برگشت و تغییر روند وجود دارد. الگوی شمع برگشتی، درست زمانی ظاهر می شود که بازار علائمی از «بازگشت روند» نشان می دهد.

به طور مثال، اگر قیمت در یک روند نزولی باشد و یک شمع صعودی تشکیل شود، که پایین ترین قیمت آن پایین تر از شمع قبلی و بالاترین قیمت آن بالاتر از بالاترین قیمت شمع قبل باشد؛ الگوی برگشتی شکل گرفته و احتمال بازگشت روند صعودی وجود دارد.

ویژگی های الگوی شمع برگشتی:

  • تشکیل آن در خلاف جهت روند جاری است.
  • نشانه ای از احتمال تغییر روند در آینده است.
  • Low آن پایین تر از Low شمع قبل و High آن بالاتر از High شمع قبل قرار دارد.
  • بعد از آن، معمولا شاهد بازگشت به روند اولیه هستیم.
  • می تواند به عنوان نقطه ورود برای معامله در جهت مخالف روند فعلی استفاده شود.
  • همراه با تاییدیه های بیشتر، می تواند سیگنال معتبری برای ورود به معامله باشد.

بنابراین الگوی شمع برگشتی، ابزار مناسبی برای پیش بینی «تغییر روند» و شناسایی «فرصت های معاملاتی» در پرایس اکشن است.

 

کندل اینساید بار در پرایس اکشن

اینساید بار، کندلی است که نسبت به کندل قبل از خود به طور محسوسی کوچکتر باشد. این الگو، زمانی رخ می دهد که بازار در مرحله تصمیم گیری و انتخاب جهت آینده قرار دارد. به عبارتی دیگر، شمع اینساید بار، بیانگر عدم اطمینان و نامشخص بودن روند آتی بازار است.

پس از ظهور این الگو، معمولا شاهد یک تغییر مسیر قابل توجه در حرکت قیمت هستیم. بنابراین، اینساید بار می تواند به عنوان سیگنالی برای بستن موقعیت های باز و آماده شدن برای ورود به یک روند جدید به کار رود.

 

پولبک با سه کندل در پرایس اکشن

الگوی پولبک با سه کندل، زمانی رخ می دهد که پس از یک حرکت اصلاحی کوتاه مدت، روند اصلی دوباره از سر گرفته شود. در این الگو، ابتدا شاهد تشکیل 1 شمع در جهت روند اصلی هستیم. سپس 3 شمع در خلاف جهت روند ایجاد می شود که نشان از یک حرکت اصلاحی است.

در نهایت با تکمیل موفق این الگو، انتظار داریم روند قبلی مجددا از سر گرفته شود. پس این الگو فرصت مناسبی را برای ورود مجدد به «روند اولیه» فراهم می کند.

 

انواع استراتژی بر اساس خطوط روند

روند (Trend)، جهت کلی بازار در یک دوره زمانی مشخص می باشد و به طور کلی، به خطوطی که با استفاده از آنها روند را مشخص میکنیم، خطوط روند می گویند. در ادامه، انواع استراتژی مبتی بر خطوط روند را آورده ایم:

  • استراتژی معامله با خطوط روند
  • کانال های قیمتی
استراتژی خطوط روند, استراتژی معاملاتی پرایس اکشن, نمونه استراتژی معاملاتی پرایس اکشن
استراتژی بر اساس خطوط روند در پرایس اکشن

 

 

استراتژی معامله با خطوط روند

این استراتژی اسکابپ طلا، بر مبنای شناسایی و دنبال کردن خطوط روند در نمودار قیمت طراحی شده است. خط روند، از اتصال چندین نقطه چرخش مهم در قیمت به وجود می آید و مسیر کلی حرکت قیمت را نشان می دهد.

طبق این روش، می توان در نقاط تماس یا شکست خط روند به ترتیب «خرید» یا «فروش» کرد. همچنین پس از برخورد قیمت با خطوط روند می توان موقعیت های باز قبلی خود را تعدیل یا بست نمود.

 

کانال های قیمتی

کانال قیمتی، از سه خط موازی، «خط روند صعودی، خط روند نزولی و خط میانی» تشکیل شده است. این خطوط به ترتیب نقش [حمایت، مقاومت و خنثی] را برای قیمت ایفا می کنند.

با تشخیص کانال قیمتی، می توان در نزدیکی خطوط حمایت؛ خرید و در نزدیکی خطوط مقاومت؛ فروش کرد. همچنین شکستن خطوط کانال، فرصت مناسبی برای ورود به موقعیت های جدید فراهم می آورد.

 

استراتژی بر اساس عرضه و تقاضا

عرضه و تقاضا، یکی از اصلی‌ترین رکن‌ها برای تحلیل و پیش‌بینی در هر بازاری است؛ برای همین به انواع استراتژی مبتنی بر عرضه و تقاضا اشاره می کنیم:

  • استراتژی معامله در رنج های قیمتی
  • استراتژی شکست مقاومت یا حمایت
استراتژی عرضه و تقاضا, استراتژی معاملاتی پرایس اکشن, استراتژی معاملاتی بر اساس پرایس اکشن
استراتژی بر اساس عرضه و تقاضا در معاملات پرایس اکشن

 

استراتژی معامله در رنج های قیمتی

گاهی اوقات، قیمت یک دارایی مالی به مدت طولانی بین دو سطح مشخص نوسان می کند و توان شکست و خروج از این رنج را پیدا نمی کند.

در این شرایط، می توان از استراتژی معامله در رنج های قیمتی استفاده نمود. در این استراتژی، رنج قیمتی به دو بخش تقسیم می شود؛ بخش بالایی «ناحیه مقاومت» و بخش پایینی «ناحیه حمایت»؛ محسوب می گردد.

با استفاده از الگوهای شمعی تایید کننده، می توان در بخش بالایی رنج، اقدام به فروش و در بخش پایینی آن؛ اقدام به خرید نمود.

 

استراتژی شکست مقاومت یا حمایت

این استراتژی، بر مبنای شناسایی و تحلیل شکست سطوح حمایت و مقاومت در [پرایس اکشن] استوار است. هنگامی که یکی از این سطوح با حجم و قدرت بالایی شکسته شود، احتمال تداوم حرکت قیمت در همان جهت بسیار بالا است.

بنابراین، می توان پس از شکست یک سطح مقاومت، اقدام به خرید و پس از شکست یک سطح حمایت، اقدام به فروش نمود. البته استفاده از تاییدیه های بیشتر از نمودار پرایس اکشن، برای اطمینان از صحت سیگنال، ضروری است.

 

نکات مهم درباره استراتژی پرایس اکشن

پرایس اکشن، یکی از استراتژی های مهم در تحلیل بازارهای مالی از جمله «فارکس، سهام، کریپتوکارنسی و کالاها» است. این استراتژی بر اساس بررسی نمودارهای قیمت و جستجو برای الگوها و سطوح حمایت و مقاومت بدون استفاده از اندیکاتورهای فنی معطوف می شود.

1#: تحلیل نمودار با استفاده از پرایس اکشن؛ به دنبال شناسایی رفتار بازار و واکنش های قیمتی، در نقاط کلیدی است. «تریدرهای پرایس اکشن» بر اثرگذاری نیروهای عرضه و تقاضا تمرکز کرده و سعی می کنند حرکات قیمتی را تفسیر نمایند.

2#: شناسایی الگوهای نموداری؛ می توان از طریق بینش چندگانه نمودار، به آن ها دست یافت. الگوهایی مانند «پین بار»، «انساید بار» نشان دهنده نقاط احتمالی ورود یا خروج از معاملات هستند.

3#: اهمیت استفاده از سطوح حمایت و مقاومت؛ تشخیص این سطوح که می توانند به صورت افقی، روند یا کانال های قیمتی باشند؛ اجازه می دهد که تریدرها بهترین مناطق برای معامله را تعیین کنند.

4#: مدیریت ریسک و تعیین حجم معاملاتی؛ بدون یک پلان مشخص برای مدیریت ریسک و استفاده از توقف ضرر، معامله گران ممکن است در موقعیت های غیر منتظره مالی قرار گیرند.

5#: صبر و انتظار برای بهترین فرصت های معاملاتی؛ به جای واکنش نشان دادن به هر حرکت قیمتی، تریدرهای موفق منتظر شرایطی می شوند که در آن ها تمام عناصر استراتژی مانند «الگوها»، «سطوح حمایت/مقاومت» و «دینامیک عرضه و تقاضا» با هم هم راستا باشند.

انتخاب استراتژی پرایس اکشن؛ شخصی و بر اساس درک عمیق بازار و سبک معاملاتی فردی است. لذا، توصیه می شود برای رسیدن به مهارت در استفاده از این استراتژی، تمرین و مطالعه مستمر انجام شود.

 

مدیریت سرمایه در استفاده از استراتژی های پرایس اکشن

مدیریت سرمایه، در استفاده از استراتژی های پرایس اکشن بسیار حیاتی است. زیرا حفظ سرمایه، اولین قدم برای رسیدن به سود است. استفاده موثر از مدیریت سرمایه؛ به شما کمک می کند تا در معرض ریسک های کمتری قرار گیرید و امکان بقا در بازارهای مالی را برای شما فراهم می آورد.

تعیین حجم معاملاتی، متناسب با سرمایه ی موجود اساسی است. قاعده ی کلی این است که هیچ گاه [بیش از 1%] سرمایه ی خود را در یک معامله به خطر نیندازید.

این اصل بنیادین از شما در برابر ضررهای سنگین محافظت کرده و اطمینان می دهد که می توانید از دست دادن متوالی چندین معامله را تحمل کنید.

ثانیا، استفاده از دستورات توقف ضرر (Stop Loss) ضروری است. تعیین سطح توقف ضرر بر اساس ساختار قیمت و سطوح کلیدی حمایت و مقاومت به شما کمک می کند تا ریسک را محدود و به حفظ سرمایه تان کمک کنید.

تریدرهای موفق همیشه قبل از انجام معامله، حداکثر میزان ضرر قابل تحمل خود را، مشخص می کنند.

علاوه بر این، تنظیم نسبت سود به زیان (Risk/Reward Ratio یکی دیگر از عناصر مهم مدیریت سرمایه است. شما باید به دنبال معاملاتی باشید که پتانسیل سود بیشتری نسبت به زیان داشته باشند.

 

مزایا و معایب استفاده از استراتژی پرایس اکشن

در این بخش به بررسی مزایا و معایب کلیدی پرایس اکشن می پردازیم تا معامله گران بتوانند با دید بازتری در مورد کاربرد این روش تصمیم گیری کنند.

مزایا و معایب استفاده از استراتژی پرایس اکشن
مزایای استراتژی پرایس اکشن معایب استراتژی پرایس اکشن
سادگی آموزش استراتژی معاملاتی پرایس اکشن تکیه بر تحلیل ذهنی
انعطاف پذیری بالا نیازمند صبر و انضباط زیاد

 

نظر کارشناس اف ایکس ماکسی درباره استراتژی پرایس اکشن

استراتژی معاملاتی پرایس اکشن، یک رویکرد ساده و انعطاف پذیر برای تحلیل بازارهای مالی است که با تمرکز بر «الگوهای قیمتی» و «سطوح حمایت» و «مقاومت»، به تریدرها کمک می کند تا فرصت های معاملاتی با پتانسیل بالاتری را شناسایی کنند.

البته؛ کاربرد موفقیت آمیز این استراتژی نیازمند آموزش، تمرین و انضباط فراوان است. علاوه بر این، مدیریت سرمایه و ریسک نقش بسزایی در موفقیت بلند مدت تریدرها دارد.

 

تغییر لوریج در آلپاری

سوالات متداول

❓آیا استفاده از استراتژی پرایس اکشن، نیازمند مهارت های خاصی است؟

بله، استفاده موثر از پرایس اکشن نیازمند تسلط بر خواندن «نمودارهای قیمتی» و «شناسایی الگوها» و «روندها» است. همچنین باید حوصله و انضباط لازم برای انتظار بهترین فرصت های معاملاتی را داشت.

❓آیا پرایس اکشن، فقط برای بازار های پر نوسان مناسب است؟

خیر، پرایس اکشن می تواند در انواع بازارها، از جمله بازارهای با نوسان کم هم به کار رود. البته در بازارهای پر نوسان فرصت های معاملاتی بیشتری وجود دارد.

❓آیا با پرایس اکشن، می توان همیشه سود کرد؟

خیر، هیچ استراتژی معاملاتی قادر به پیش بینی دقیق حرکت های آتی بازار نیست. پرایس اکشن، صرفا احتمال موفقیت را افزایش می دهد و معایبی در پرایس اکشن نیز وجود دارند. بنابراین، ممکن است گاهی ضرر هم متحمل شویم.

❓کدام استراتژی پرایس اکشن برای من مناسب است؟

به صورت کلی، نمی‌توان یک الگوی خاص را به عنوان بهترین استراتژی معاملاتی پرایس اکشن در نظر گرفت. این امکان وجود دارد که متناسب با سیستم معاملاتی هر شخص، یک یا ترکیبی از استراتژی‌ ها؛ نتیجه بهتری را رقم بزند.


درج نظر